ÖPPETTIDER under sommaren (privatpersoner hänvisas till våra ÅF):

Södra Sandby – begränsad bemanning v 28-29 och helt stängt v 30-31 (möjlighet att registrera order finns).
Ängelholm – helt stängt v 28-31.
Strängnäs – begränsad bemanning v 28-31.

Referenser

Kåseberga Hotell och Spa, Kåseberga

En mysig innergård möter gästerna till detta charmiga spahotell med det bästa ur både Kåseberga med sin fantastiska historia och Österlen med sin naturliga magi. Hotellet är en vacker plats som bjuder på avslappning och en utgångspunkt för att utforska Skånes vackra östsida. Starka har levererarat City Stormix, Flexmur och Dekorsten för stenläggning av den vackra innergården.

– Många häpnar när vi berättar att huset är nybyggt, berättar Sandra Mårtensson som tillsammans med sin man Jonas driver Kåseberga Gårdshotell & Spa.

Sedan invigningen av gårdshotellet i juni har det i princip varit fullbelagt. Läget är optimalt med bara hundratalet meter från Kåseberga pittoreska hamn och stigen upp till Ale stenar.
Förutom 10 dubbelrum och fyra sviter har hotellet ett smakfullt designat spa med behandlingsrum, sauna med mera. Gästerna hänvisas till familjens egen restaurang nere i hamnen.

– Vi har drivit restaurangen i sex år och drömt om att komplettera med ett hotell. För oss var det självklart att exteriören och utemiljön skulle kännas genuin och smälta in i den befintliga bebyggelsen.

Fasaden mot gatan lurar de flesta. De vitputsade ytorna, spröjsade fönster och de halvmåneformade takkuporna känns lika gammalt som självklart i den österlenska omgivningen.
Atmosfären på hotellets stora innergård är stark och genuin. Inte minst kvällstid i skenet av lyktor och levande ljus. Gatans ljud försvinner och doften av hav blandar sig med lavendel.
De stilrena markstensläggningarna utgör en betydande del av intrycket. Landskapsarkitekturen står Jonas för själv. Han drev tidigare ett anläggningsföretag och paret visste precis hur de ville ha det.

– Målet var att följa upp arkitekturens genuina ton med stenläggningar som både var snygga och lättskötta. Det skulle kännas gammaldags men med en modern touch, säger Sandra.

De grundläggande elementen blev partier med sjösten och markstenen City Stormix från Starka. Dessa tidlösa markstenar har olika storlekar och är i färgerna svart/vit/grå. Gården har även inslag av svart/vit dekorsten.

– City Stormix har dessutom en vacker struktur som jag tycker ger läggningen ett helt annat liv. Ytorna avgränsas av låga murar med stenarna Flexmur Antracit. Murstenarna är ihåliga och där har vi planterat lavendel, avslutar Sandra.

Objekt: Kåseberga Gårdshotell och Spa
Byggår: 2018
Ort: Kåseberga
Starkas åtagande: City Stormix, grå, vit, svart; Villa Mur Flex, antracit: Dekorsten Sjösten 16-3 mm svart/vit

Relaterade produkter

Projektplats

Mark & Mur

Marksten, plattor och murar. Våra produkter är framtagna för både privata och offentliga miljöer, där de förskönar trädgårdar, gator och torg.

Sök återförsäljare