Referenser

P-hus i Kv Cyklopet i Hyllie, Malmö

Med fokus på återbrukat material kommer Parkering Malmö att bygga ett nytt parkeringshus i det nya området Hyllieäng/Söder om badhuset. Parkeringshuset kommer att inrymma 330 p-platser samt flera mobilitetslösningar, som ska vara tillgängliga för boende och verksamma i området. Ambitionen är att första spadtaget tas i början av augusti och att P-huset Hyllieäng ska vara klart för invigning första kvartalet under 2024.

Fasad av återbrukat material

Genom att använda återbrukade material bidrar Parkering Malmö till ett cirkulärt tänkande. Det är arkitektbyrån Fojab som ritat parkeringshuset och som haft i uppdrag att leta efter och identifiera olika flöden av potentiella material till fasadytan, som är ca 2 400 kvm.

Petra Jenning, arkitekt och innovationsledare på Fojab, som berättar:

– Gatuplanets böljande vägg kläs med plåtar från plattvärmeväxlare. Högre upp i huset planeras fasaden att bestå av glasskivor som är återbrukade från Malmö Högskolas byggnad Orkanen samt återvunnen stålplåt från industrin. Materialen sätts samman i olika fält med varierande transparens och mönster. Det kommer att bli en välkomponerad fasad där varje del har en historia att berätta.

Byggstart till hösten

Det är entreprenören Nimab Entreprenad AB som upphandlats och som just signerat avtalet om att bygga P-huset.
– Vi på NIMAB ser framemot projektet och att få vara del av ett samarbete med en stor del nytänkande. Det kommer bli extra intressant med återbruket av glasskivor och återvunnen stålplåt. Både Parkering Malmö och NIMAB är ju anslutna till LFM30 med mål att Malmö ska vara Sveriges klimatsmartaste stad 2030. Vi är övertygade om att kunna bidra med vår produktionserfarenhet och gedigna fokus på kvalitet säger Martin Andersson VD på NIMAB.

Det är Starka betongelement som projekterar, tillverkar och monterar betongstommen till P-huset.

Fakta om p-huset Hyllieäng

P-huset Hyllieäng kommer att bestå av 5 respektive 5,5 våningsplan och inrymma ca 330 p-platser. I gatuplanet kommer det att finnas en lokal för verksamheter samt utrymme för mobilitetslösningar med rum för både verkstad och uthyrning av cyklar. Byggnaden kommer också ha en egen solcellsanläggning som genererar närproducerad el.

 

Objekt: P hus i Kv Cyklopet
Byggår: 2022-2024
Ort: Hyllie, Malmö
Byggherre: Parkering Malmö
Arkitekt: Fojab
Entreprenör: NIMAB
Miljöklass: Återbrukat material till fasaderna
Starkas åtagande: projektering, tillverkning och montage av betongstomme.
Ordersumma: hyllie, malmö

Starka Betongelement

Vi erbjuder kompletta stomsystem och flexibla systemlösningar till bland annat industrier, kontor, offentliga byggnader och bostäder. Alla våra produkter är godkända för användning i Svanen-märkta hus.

Kontaktpersoner

Kontaktpersoner

Vi svarar gärna på Era frågor!

Kontakta enskilda medarbetare via kontaktuppgifter nedan eller maila till info@starka.se.
Försäljning / Projektledning
Inköp
Konstruktion
Montage
Produktion
Ledning
Adminstration
Hållbarhet
Transport/Planering