Referenser

P-hus i Kv Cyklopet i Hyllie, Malmö

Med fokus på återbrukat material har Parkering Malmö byggt ett parkeringshus i det området Hyllieäng/Söder om badhuset. Parkeringshuset inrymmer 330 p-platser samt flera mobilitetslösningar, som är tillgängliga för boende och verksamma i området. 

Fasad av återbrukat material

Genom att använda återbrukade material bidrar Parkering Malmö till ett cirkulärt tänkande. Det är arkitektbyrån Fojab som ritat parkeringshuset och som haft i uppdrag att leta efter och identifiera olika flöden av potentiella material till fasadytan, som är ca 2 400 kvm.

Petra Jenning, arkitekt och innovationsledare på Fojab, som berättar:

– Gatuplanets böljande vägg kläs med plåtar från plattvärmeväxlare. Högre upp i huset planeras fasaden att bestå av glasskivor som är återbrukade från Malmö Högskolas byggnad Orkanen samt återvunnen stålplåt från industrin. Materialen sätts samman i olika fält med varierande transparens och mönster. Det kommer att bli en välkomponerad fasad där varje del har en historia att berätta.

Det är entreprenören Nimab Entreprenad AB som byggt P-huset.
Både Parkering Malmö och NIMAB är ju anslutna till LFM30 med mål att Malmö ska vara Sveriges klimatsmartaste stad 2030.

Det är Starka betongelement som projekterat, tillverkat och monterat betongstommen till P-huset.

Fakta om p-huset Hyllieäng

P-huset Hyllieäng består av 5 respektive 5,5 våningsplan och inrymma ca 330 p-platser. I gatuplanet finns en lokal för verksamheter samt utrymme för mobilitetslösningar med rum för både verkstad och uthyrning av cyklar. Byggnaden har en egen solcellsanläggning som genererar närproducerad el.

 

Objekt: P hus i Kv Cyklopet
Ort: Hyllie, Malmö
Byggherre: Parkering Malmö
Arkitekt: Fojab
Entreprenör: NIMAB
Miljöklass: Återbrukat material till fasaderna
Starkas åtagande: projektering, tillverkning och montage av betongstomme.
Ordersumma: hyllie, malmö

Starka Betongelement

Vi erbjuder kompletta stomsystem och flexibla systemlösningar till bland annat skolor, industrier, kontor, offentliga byggnader och bostäder. Alla våra produkter har utgivna EPDer och är registrerade och bedömda i Byggvarubedömningen. De är godkända för användning i Svanen-märkta hus. Vi levererar enligt hållbarhetskraven för Miljöbyggnad, Leed, Breeam och Noll CO2.

Kontaktpersoner

Kontaktpersoner

Vi svarar gärna på Era frågor!

Kontakta enskilda medarbetare via kontaktuppgifter nedan eller maila till info@starka.se.
Försäljning / Projektledning
Inköp
Konstruktion
Montage
Produktion
Ledning
Adminstration
Hållbarhet
Transport/Planering