Referenser

Ivöklack utemuseum, Ivö

Utemuseet på Ivö Klacks naturreservat på norra spetsen av Skånes största ö – Ivön. 

Utemuseet på Ivö består av 20 betongskyltar med illustrativa bilder med bl a grafisk betong och texter som beskriver områdets kulturhistoria, geologi och naturvärden. De flesta skyltarna finns utmed den gula slingan som går runt det gamla kaolinbrottet och längs sjöstranden i reservatets norra del. Denna stig är till större delen tillgänglig för en enkel promenad även om backarna kan vara lite branta.

Med skyltarna kan du göra en lång tidsresa som börjar med hajar och vattenlevande dinosaurier som har lämnat spår efter sig i de rika fossillämningarna i reservatet. Vi får även en inblick i Iföverkets 100-åriga epok med kalk- och kaolinbrytning, samt möjlighet att bekanta oss med några av torparna som levt och verkat här. Iföverkens industrimuseum har varit drivande och bidragit med mycket material tack vare sin långa historia på platsen.

– Utemuseet på Ivö är ett stort samarbetsprojekt som engagerat flera lokala föreningar på och kring Ivö, berättar Marit Hedlund, naturvårdsförvaltare vid Länsstyrelsen Skåne.

Mer om innehåll och fördjupning på Iföverkens industrimuseums hemsida: https://www.ifomuseum.se/sv/ivo-klack-utemuseum

Objekt: Ivöklack utemuseum
Ort: Kristianstad
Byggherre: Länsstyrelsen i Kristianstad
Starkas åtagande: Tillverkat betongskyltarna till utemuseet

Projektplats

Starka Betongelement

Vi erbjuder kompletta stomsystem och flexibla systemlösningar till bland annat skolor, industrier, kontor, offentliga byggnader och bostäder. Alla våra produkter har utgivna EPDer och är registrerade och bedömda i Byggvarubedömningen. De är godkända för användning i Svanen-märkta hus. Vi levererar enligt hållbarhetskraven för Miljöbyggnad, Leed, Breeam och Noll CO2.

Kontaktpersoner

Kontaktpersoner

Vi svarar gärna på Era frågor!

Kontakta enskilda medarbetare via kontaktuppgifter nedan eller maila till info@starka.se.
Försäljning / Projektledning
Inköp
Konstruktion
Montage
Produktion
Ledning
Adminstration
Hållbarhet
Transport/Planering