Referenser

CAT Zeppelin i Landvetter

Byggstarten för Zeppelin Sveriges nya huvudanläggning vid Landvetter flygplats utanför Göteborg. Totalentreprenör är GBJ Bygg Väst AB och det första spadtaget togs i oktober 2022.

Anläggningen är det första steget i en nationell svensk satsning på fler lokaler och serviceanläggningar för att möta Zeppelins fortsatta tillväxt.

Den nya anläggningen kommer att rymma det svenska huvudkontoret med cirka 150 arbetsplatser liksom en modern, multifunktionell och flexibel serviceanläggning som blir en heltäckande bas för Zeppelins samtliga verksamheter i regionen. Anläggningen kommer också att vara utgångspunkt för Zeppelins fältservicemekaniker i västra Sverige liksom Zeppelins hyrverksamhet Zeppelin Rental Sverige.

Klimatsmart anläggning på 31 000 kvadratmeter tomtyta

Anläggningen som ligger granne med Landvetter flygplats etableras på en tomtyta som är hela 31 000 kvadratmeter stor. Den totala lokalytan är cirka 9000 kvm varav verkstad, lager och kontor omfattar cirka 7800 kvm.

Ett stort fokus är att bygga klimatsmart.

– Anläggningen kommer att vara miljöcertifierad enligt BREEAM In-Use. Zeppelin-koncernen jobbar målmedvetet med att alla strategiska affärsenheter ska vara CO2-neutrala innan 2030, både när det gäller lokaler och verksamhet. Anläggningen i Landvetter skräddarsys och möter det kravet helt, betonar Volker Poßögel, Zeppelin.

Komplett centrum för Zeppelin

Den nya huvudanläggningen kommer att vara ett viktigt nav för Zeppelin i västra Sverige men även betydelsefullt ur ett nationellt perspektiv.

– I Landvetter får vi möjligheten att samla nyckelpersoner och kompetenser vilket är ett viktigt mervärde för våra kunder. Tack vare det utvalda läget kan fler nyttja anläggningen från ett större upptagningsområde och det blir enklare att ta sig till oss oavsett färdsätt, berättar Volker Poßögel.

Invigning våren 2024

Starka projekterar, producerar och tillverkar Betongstommen samt stålstommen ingår i Starkas åtagande. 

Objekt: CAT Zeppelin
Byggår: 2022-2024
Ort: Landvetter
Byggherre: Zeppelin Sverige AB
Arkitekt: Semrén + Månsson
Entreprenör: GBJ Bygg Väst AB
Miljöklass: BREEAM In Use
Starkas åtagande: projekterar, tillverkar och monterar Betongstommen samt stålstommen ingår i Starkas åtagande

Projektplats

Starka Betongelement

Vi erbjuder kompletta stomsystem och flexibla systemlösningar till bland annat industrier, kontor, offentliga byggnader och bostäder. Alla våra produkter är godkända för användning i Svanen-märkta hus.

Kontaktpersoner

Kontaktpersoner

Vi svarar gärna på Era frågor!

Kontakta enskilda medarbetare via kontaktuppgifter nedan eller maila till info@starka.se.
Försäljning / Projektledning
Inköp
Konstruktion
Montage
Produktion
Ledning
Adminstration
Hållbarhet
Transport/Planering