Referenser

CAT Zeppelin i Landvetter

Zeppelin Sveriges nya huvudanläggning vid Landvetter flygplats utanför Göteborg. Totalentreprenör är GBJ Bygg Väst.

Anläggningen är det första steget i en nationell svensk satsning på fler lokaler och serviceanläggningar för att möta Zeppelins fortsatta tillväxt.

Anläggningen inrymmer det svenska huvudkontoret med cirka 150 arbetsplatser liksom en modern, multifunktionell och flexibel serviceanläggning som blir en heltäckande bas för Zeppelins samtliga verksamheter i regionen. Anläggningen är också utgångspunkt för Zeppelins fältservicemekaniker i västra Sverige liksom Zeppelins hyrverksamhet Zeppelin Rental Sverige.

Klimatsmart anläggning på 31 000 kvadratmeter tomtyta

Anläggningen ligger granne med Landvetter flygplats. Den totala lokalytan är cirka 9000 kvm varav verkstad, lager och kontor omfattar cirka 7800 kvm.

Ett stort fokus har varit att bygga klimatsmart.

– Anläggningen kommer att vara miljöcertifierad enligt BREEAM In-Use. Zeppelin-koncernen jobbar målmedvetet med att alla strategiska affärsenheter ska vara CO2-neutrala innan 2030, både när det gäller lokaler och verksamhet. Anläggningen i Landvetter skräddarsys och möter det kravet helt, betonar Volker Poßögel, Zeppelin.

Komplett centrum för Zeppelin

Den nya huvudanläggningen kommer att vara ett viktigt nav för Zeppelin i västra Sverige men även betydelsefullt ur ett nationellt perspektiv.

– I Landvetter får vi möjligheten att samla nyckelpersoner och kompetenser vilket är ett viktigt mervärde för våra kunder. Tack vare det utvalda läget kan fler nyttja anläggningen från ett större upptagningsområde och det blir enklare att ta sig till oss oavsett färdsätt, berättar Volker Poßögel.

Invigning våren 2024

Starka projekterar, producerar och tillverkar Betongstommen samt stålstommen ingår i Starkas åtagande. 

Objekt: CAT Zeppelin
Byggår: 2022-2024
Ort: Landvetter
Byggherre: Zeppelin Sverige AB
Arkitekt: Semrén + Månsson
Entreprenör: GBJ Bygg Väst AB
Miljöklass: BREEAM In Use
Starkas åtagande: projekterar, tillverkar och monterar Betongstommen samt stålstommen ingår i Starkas åtagande

Projektplats

Starka Betongelement

Vi erbjuder kompletta stomsystem och flexibla systemlösningar till bland annat skolor, industrier, kontor, offentliga byggnader och bostäder. Alla våra produkter har utgivna EPDer och är registrerade och bedömda i Byggvarubedömningen. De är godkända för användning i Svanen-märkta hus. Vi levererar enligt hållbarhetskraven för Miljöbyggnad, Leed, Breeam och Noll CO2.

Kontaktpersoner

Kontaktpersoner

Vi svarar gärna på Era frågor!

Kontakta enskilda medarbetare via kontaktuppgifter nedan eller maila till info@starka.se.
Försäljning / Projektledning
Inköp
Konstruktion
Montage
Produktion
Ledning
Adminstration
Hållbarhet
Transport/Planering