2018-02-05

Tryggare och öppnare stad med Bob Betong

Tryggare och öppnare stad med Bob Betong

Blå Station är ett familjeägt möbelföretag i Åhus som sedan mer än 30 år producerar design innovationer i nära samarbete med formgivare världen över. 2017 lanserade Blå Station den mjuka byggbara sektions soffan Bob för inomhus miljöer och den belönades under året med många utmärkelsen bland annat Best Product – Editor’s Choice både på Stockholm Furniture Fair och ICFF i New York, och vann det prestigefyllda German Design Award senare på hösten. Ända sedan lanseringen har Bob väntat på att få komma utomhus och möblera våra allra finaste rum: torg, parker, trottoarer och andra stadsytor under bar himmel. I ett unikt samarbete med Starka blir detta nu möjligt.

Bob Betong erbjuder en ny typ av möblering i stadens alla rum. Skapa finrum mitt i stadsmiljön med sittplatser för alla: fika och luncha tillsammans, läsa en bok i solen, vänta in en vän. Förädla stadsrummets stora som små platser med Bob Betong i långa rader, ställda i vinkel eller i zick-zack-mönster. Stefan Borselius och Thomas Bernstrands hyllade modulsoffa Bob, som kom 2017, nöjer sig inte med att gestalta rum inomhus, utan intar nu i en omsorgsfullt utförd betongvariant stadens parker, torg och trottoarer.

– Vi har fått till en fin finish efter att ha kämpat med olika släppvinklar, allt för att inte få spår efter gjutningen, förklarar Stefan Borselius som redan har sin Oppo-fåtölj utförd i betong i samarbete mellan Blå Station och Starka.

Med sina bulligt mjuka släta former bryter Bob Betong upp monotona och anonyma miljöer, samtidigt som stadens alla flanörer kan dra ned på tempot och skyddas mot stressande trafik. Bob Betong erbjuder en både inbjudande och trygghetshöjande stadsmöbleringslösning som ger en mänsklig skala med fokus på livet mellan husen.

– Bob Betong ger form åt gatumiljön och drar ned hastigheten, en normalsoffa kan bestå av 8 till 9 delar och väger ungefär två ton, säger Thomas Bernstrand som blivit uppmärksammad och premierad för en rad projekt som ger liv åt det offentliga rummet.

Bob Betong kan bygga helt nya offentliga rum eller ge nytt liv åt gamla, eller varför inte placeras framför entréer till företag och offentliga institutioner? Bob Betong skapar nya mötesplatser i ett öppet samhälle där medborgarna får möjlighet att återerövra stadens alla rum.

– Det är en utmaning att få fram den här släta ytan, det gäller att ha rätt betong, rätt olja för formerna och de bästa hantverkarna, understryker Maria Nilsson, ägare och produktutvecklare på Starka.

– Med Bob Betong möblerar vi våra allra finaste rum: torg, parker, trottoarer och andra stadsytor under vår blå himmel. Där kan man dra ned på tempot, umgås, ta en paus och träffa både gamla och nya vänner. Och så skapar vi även en tryggare och säkrare utomhusmiljö, säger Johan Lindau, VD och en av ägarna på Blå Station.


Vi är förberedda för att visa upp alla spännande nya produkter vi har arbetat med, med fokus på Stockholm Furniture Fair, som i år kommer att äga rum den 6 till 10 februari.

Hoppas vi ses i Stockholm!

Var: Stockholmsmässan
När: 6-10 feb 2018
Monter: B02:15