2016-03-09

Starka har börjat leverera till Kvarteret Glasera i Gustavsberg

Kv Glasera i Gustavsberg som är Ikanos andra kvarter i Porslinskvarteret, ett stenkast från hamnen. Glasera kommer innefatta 84 st lägenheter på 1-4 rum och kök i två huskroppar. Inflyttningen är planerad till våren 2017. Starka påbörjade montaget v 9 och det kommer fortgå tom v 24.

Starka projekterar, tillverkar och monterar stommen. Fasadelementen är tillverkade med spritsputs, tegel och gjutna element i gråbetong med spår i vackert mönster. Vi har gjort lägenhetsskiljande massiva betongväggar, bjälklagsplattor och balkonger. Vi sätter också i fönster och målar väggarna direkt i vår produktion så att de är färdiga när de monteras på plats.

Porslinsfabrikens andra kvarter, Brf Glasera, byggs intill den anrika porslinsfabriken med ett perfekt läge i områdets framkant. Brf Glasera är två lamellhus som tillsammans rymmer 84 yteffektiva lägenheter. Nära Gustavsbergs centrum men ändå lugnt och naturnära, ett stenkast från hamnen. Området runt hamnen är vackert redan idag, med småbåtsliv och skärgårdskänsla – men ska utvecklas med fler restauranger, butiker, parker och utbyggd hamnpromenad. I Gustavsbergs centrum finns butiker och service, och Värmdö köpkvarter ligger på cykelavstånd. I Gustavsberg finns också Ekvallens idrottsplats, en skatepark och Gustavsbergsbadet. I området finns bra service, skolor och förskolor. I närheten kommer en servicebrygga och gästhamn byggas.

Arkitekt: Arkitekthuset Jönköping AB
Beställare: Ikano Bostad