2015-05-13

Starka stolt stomleverantör till nya badhuset i Ängelholm

Illustration lånad av ÅVL Arkitekter.

Nu är byggnadsarbetena i full gång för det nya badhuset Rönnebadet i Ängelholm. ÅWL Arkitekter har ritat huset, som byggs av Peab på uppdrag av KunskapsPorten och Ängelholms kommun. Badhuset är planerat att stå färdigt hösten 2016.

Projektet är beläget i anslutning till till Rönne å. Där det finns mycket grönska och då passar det bra med en exteriör i naturmaterial som träribbor och glas.

Nya Rönnebadet kommer innehålla en stor bassäng för elittävlingar i simning och vattenpolo, ett lekbad med vattenrutschbanor, spa- och gymavdelningar med utsikt över ån och två mindre bassänger för undervisning och rehab. På taket kommer det finnas ett soldäck, och det blir även ett café med uteservering. Badet byggs centralt i Ängelholm, och en ny cykelbro vid huset kommer ge närhet till centrum.

Vi kommer att påbörja huvudmontaget av stommen i mitten av september berättar Starkas Betongelements projektledare och VD Peter Weidemanis.

Stommen innehåller många tekniska utmaningar med bla lutande fasadelement!

Vi har ett mycket bra samarbete med vår beställare PEAB och ser fram emot den kommande montagestarten.

ÅWL Arkitekter har ritat huset, som byggs av Peab på uppdrag av KunskapsPorten och Ängelholms kommun. Badhuset är planerat att stå färdigt hösten 2016.