2015-03-24

Starka är stolt leverantör till ”Årets Bygge”

Starka levererade betongstommen till Rådhuset i Kristianstad som på måndagskvällen utsågs till Årets Bygge 2015 på Årets Bygge-galan på Cirkus i Stockholm.

Vi är stolta över att få ha varit med att uppföra denna Miljöbyggnad till Rådhuset, Kv Kristian IV vid Stora Torg i Kristianstad. Byggnaden är en kombination av ombyggnad och nybyggnad där byggnadens yttre gestaltning bevarats i kombination med en mer radikal omgestaltning av kvarterets inre.

Juryns motivering löd: ”I en historisk stadsmiljö från 1800-talet har ett modernt kontorshus vuxit fram med plats för 700 arbetsplatser för kommunen och Region Skåne och med stora offentliga mötesplatser. En kombination av partneringsamarbete och innovativ BIM-användning i projektets alla delar kunde kvalitetssäkra både kalkyler och tidplaner och tillvarata och inarbeta dialogen med byggherre och brukare på ett tidigt stadium.”

Medverkande i projektet är Kristianstad kommun som byggherre, Fojab Arkitekter, NCC som byggentreprenör, Bravida som VS-entreprenör, WSP som konstruktör, ÅF som VS-konsult och Rejlers som el-konsult.

Starka är stolt leverantör av betongstommen.