Våra stödmurar

Omtalade för sin höga kvalitet

Bakom den färdiga produkten står mångårig erfarenhet och ett välutvecklat yrkeskunnande tillsammans med en alldeles speciell känsla för materialet.

Stödmurar typ Ängelholm används med fördel som stöd mot fyllnadsmassor vid terrassering och anläggningar i våra moderna stadsmiljöer och privata trädgårdar. De används ofta i torg- och parkmiljö, längs vägar och som avskiljare vid till exempel materialfickor. De används även som snygg och stilren inramning av rabatter i bostadsområden och den egna trädgården.

Reliefmönster och ytfinish
De flesta stödmurselement kan också utföras med framsida av reliefmönster och i kulör grå och antracit. Under den hantverksmässiga tillverkningen får våra stödmurselement alla de egenskaper som gör dem lätta att arbeta med och som garanterar ett lyckat slutresultat. Yrkesutbildade gjutare med mångårig vana tillverkar våra element. Naturligtvis använder vi endast högklassig, frostresistent betong.

Hantverk bakom den färdiga produkten
Tillkomsten av våra stödmurselement är en process med många olika steg. Den färdiga produkten representerar mångårig erfarenhet och ett välutvecklat yrkeskunnande tillsammans med en alldeles speciell känsla för materialet. En noggrant planerad och hantverksmässig produktion med inlagda kvalitetskontroller sörjer för ett högklassigt slutresultat.

Flexibilitet i fokus
Vi tillgodoser kundens önskemål om leveransordning och leveranstid. Normalt finns en stor del av standardsortimentet i lager för omedelbar leverans.

Referensobjekt i fokus

BLOX, Köpenhamn

Utanför Köpenhamns nya samlingsplats BLOX står våra specialtillverkade stödmurar på rad. Stödmurarna används som sittplatser utmed vägen som går förbi Svarte Diamant. Läs mer

1 av 2
Referensobjekt i fokus

Brf Lotsen, Skälderviken

Till utemiljön utanför de innovativa bostäderna i Brf Lotsen i Skälderviken adderar våra stödmurar både en estetisk och praktisk funktion. Läs mer

2 av 2

Stödmursytor - Kulörer

Våra stödmurselement är som standard tillverkade mot stålform som ger en helt slät grå yta. Men de flesta elementtyper kan även utföras med framsida av reliefmönster.

Färgning av betong sker med hjälp av olika typer av cement och ballast eller genom inblandning av färgpigment vid tillverkningen. Våra element tillverkas i olika nyanser av grått.

Cement och ballast
När det gäller cement finns två sorter att välja mellan – gråcement och vitcement. Gråcement används för att få fram olika grånyanser medan vitcement används tillsammans med olika ballaster för att få fram ljusa kulörer på betongen. Framförallt de finare delarna av ballastmaterialet är avgörande för betongens kulör.

Iblandning av färgpigment
Med hjälp av moderna metoder kan vi tillverka betongelementserier med jämna grånyanser. Inte alla typer av pigment är lämpade för färgsättning av betong. För infärgning av betong används bara oorganiska pigment som utvinns från bergarter, mineral eller metaller. Kraven på ett lämpligt pigment är många. Färgtonen får inte ändras när cementen hårdnar, pigmentet får inte innehålla ämnen som försämrar eller missfärgar den färdiga betongen och de vanliga kraven för utomhusfärger som UV-ljusbeständighet måste uppfyllas. De färgpigment som vi på Starka använder uppfyller självklart alla dessa krav.

Reliefmönstrade stödmurar

Standardutförandet på våra stödmurar är slät grå betong som kan passa bra för många tillfällen när stödmurarnas ytor inte blir framträdande i miljön. För att skapa en mer levande yta kan vi genom reliefmönster förändra ytans utseende.

Reliefmönstrade stödmurar från Starka bearbetas innan leverans med olika tekniker för att ytorna ska få det önskade mönstret och utseendet. Ytorna kan anpassas utifrån ett stort antal olika utseenden. Murarna kan på så sätt smälta in bättre i den omgivande miljön och ger möjlighet till en unik och kostnadseffektiv stödmurslösning som tilltalar det estetiska ögat. Det är även mindre risk att reliefmönstrade och antracitfärgade stödmurar blir graffitimålade.

Mellanväggselement - för att särskilja material

Mellanväggselement används för att särskilja olika typer av material när man bygger en plansilo. Elementen är konstruerade för att ta laster från båda sidorna oberoende av varandra.

Vid planlager där avskiljande mellanvägg blir utsatt för belastning från ena alternativt andra väggsidan tillverkas armeringsförstärkta element, s.k. mellanväggselement. Dessa är endast dimensionerade för materialtryck utan överlast.

Hantverksskicklighet ligger bakom våra stödmurar

Våra stödmurar är omtalade för sin höga kvalitet. Bakom den färdiga produkten står mångårig erfarenhet och ett välutvecklat yrkeskunnande, tillsammans med en alldeles speciell känsla för materialet.

Och vilka är det då som står bakom våra stödmurar? Vi presenterar två av våra kompetenta medarbetare som arbetar i fabriken i Ängelholm. Med sin hantverksskicklighet bidrar de till att vi kan fortsätta leverera högkvalitativa stödmurselement till våra kunder, för både offentlig och privat miljö. Först ut är Erik Törneman.

Erik känner sig stolt över sitt arbete och tycker att det är både omväxlande och utmanande. Varje projekt får alltid lite extra tid och kärlek. Favoritprodukten är de matrisgjutna stödmurarna, alternativt specialprojekten som kräver lite extra tankeverksamhet. Och favoritprojekt som han kommer ihåg lite extra? Några antracitfärgade murar i reliefmönster grave.

Nästa medarbetare på tur är Linus Vinje. Ytterligare en kompetent medarbetare som tillverkar våra stödmurar i Ängelholm.
Linus gillar sitt arbete och uppskattar självständigheten. Han berättar entusiastiskt om ett projekt han speciellt kommer ihåg – matrismönstrade stödmurar 4000-20 kN. 
- Det blev coolt när det var klart, säger han.
Favoritprodukterna är din-x fundament och diverse specialprodukter, entrétrappor och matrismönstrade murar.

Vi hjälper er gärna!

Våra medarbetare är en viktig resurs och vi vet att våra kunder uppskattar de korta kontaktvägarna och personliga mötena. Tack vare direktkontakten mellan oss och kunderna kan vi erbjuda flexibla lösningar, snabba leveranser och kundanpassade projekt.

Kontaktpersoner

Kontaktpersoner

Magnus Dahl

Innesälj/Transport

magnus.dahl@starka.se

Telefon: 0431-17052

Mobil tel: 0705-73 70 52

Oskar Eldh

Utesäljare

oskar.eldh@starka.se

Mobil tel: 0700-00 25 35

Kalle Svensson

Försäljningschef

kalle.svensson@starka.se

Mobil tel: 0700-00 25 34

Fredric Johansson

Affärsområdeschef

fredric.johansson@starka.se

Telefon: 0431-170 53