Referenser

Terrassgården i Lund

Minsta möjliga klimatpåverkan är utmärkande för projektet. Här har man tänkt på allt.

Det goda livet hittar du i Lund. Här byggs det generösa lägenheter med terrasser och stora fönsterpartier som suddar ut gränserna mellan inne- och utemiljön. Det är just terrasserna med utsikt över de gröna omgivningarna som gör huset unikt. Ord som äkta och noga utvalt samsas med insläpp av grönska och att minimera det ekologiska fotavtrycket. Här ska alla sinnen få ro och här börjar det goda livet.

Det blir 56 bostäder i fyra plan. Glas möter trä och på femte våningen samsas de boende om takterrassen, orangeri, kök och wc. Taket har även solcellspaneler.

Projektets beställare är Are Climat80 Gruppen och byggentreprenör Thage i Skåne, som ingår i den familjedrivna Thage-koncernen. Huset kommer att stå klart under nästa år, 2024.

Objekt: Terrassgården
Byggår: 2023-2024
Ort: Lund
Byggherre: Are Climat80 Gruppen
Arkitekt: Johan Sennström Ark
Entreprenör: Thage i Skåne
Starkas åtagande: projektera, tillverka och montera håldäck, betongpelare samt kompletteringsstål

Projektplats

Starka Betongelement

Vi erbjuder kompletta stomsystem och flexibla systemlösningar till bland annat skolor, industrier, kontor, offentliga byggnader och bostäder. Alla våra produkter har utgivna EPDer och är registrerade och bedömda i Byggvarubedömningen. De är godkända för användning i Svanen-märkta hus. Vi levererar enligt hållbarhetskraven för Miljöbyggnad, Leed, Breeam och Noll CO2.

Kontaktpersoner

Kontaktpersoner

Vi svarar gärna på Era frågor!

Kontakta enskilda medarbetare via kontaktuppgifter nedan eller maila till info@starka.se.
Försäljning / Projektledning
Inköp
Konstruktion
Montage
Produktion
Ledning
Adminstration
Hållbarhet
Transport/Planering