Referenser

Tegelgårdens Förskola i Ängelholm

Ängelholmslokaler har  uppfört en förskola i centrala Ängelholm. Förskolan ska ersätta Ängelholms kommuns äldsta förskola, Tegelgården, som byggdes 1970.

Den moderna förskolan innehåller åtta avdelningar fördelat på två våningar med plats för 160 barn.

Förskolan är försedd med gult tegel i två våningar. I området låg tidigare ett tegelbruk som revs i början av första halvan av 1900-talet. Bebyggelsen runt förskolan består av enbostadshus norr om Thulingatan och flerfamiljshus i gult tegel, i tre våningar resp. sju våningar i väster samt söder om Tegelbruksgatan

Byggnaden har formen av ett L och är placerad på ungefär samma plats som den gamla förskolan. Byggentreprenör var MVB och Starka Betongelement har projekterat, tillverkat och monterat betongstommen samt kompletterande stål.

Objekt: Tegelgårdens Förskola
Ort: Ängelholm
Byggherre: Ängelholmslokaler
Arkitekt: Chroma Arkitekter
Entreprenör: MVB
Starkas åtagande: projektering, tillverkning och montage av betongstomme samt kompletterande stål.

Projektplats

Starka Betongelement

Vi erbjuder kompletta stomsystem och flexibla systemlösningar till bland annat skolor, industrier, kontor, offentliga byggnader och bostäder. Alla våra produkter har utgivna EPDer och är registrerade och bedömda i Byggvarubedömningen. De är godkända för användning i Svanen-märkta hus. Vi levererar enligt hållbarhetskraven för Miljöbyggnad, Leed, Breeam och Noll CO2.

Kontaktpersoner

Kontaktpersoner

Vi svarar gärna på Era frågor!

Kontakta enskilda medarbetare via kontaktuppgifter nedan eller maila till info@starka.se.
Försäljning / Projektledning
Inköp
Konstruktion
Montage
Produktion
Ledning
Adminstration
Hållbarhet
Transport/Planering