Referenser

Tegelgårdens Förskola i Ängelholm

Ängelholmslokaler har fått i uppgift att uppföra en ny förskola i centrala Ängelholm. Den nya förskolan ska ersätta Ängelholms kommuns äldsta förskola, Tegelgården, som byggdes 1970.

Rivningen påbörjades i november 2021. Till våren 2024 ska en ny, modern förskola stå klar med åtta avdelningar fördelat på två våningar med plats för 160 barn.

Den nya förskolan uppförs i gult tegel i två våningar. I området låg tidigare ett tegelbruk som revs i början av första halvan av 1900-talet. Bebyggelsen runt förskolan består av enbostadshus norr om Thulingatan och flerfamiljshus i gult tegel, i tre våningar resp. sju våningar i väster samt söder om Tegelbruksgatan

Den nya byggnaden ska ha formen av ett L och placeras på ungefär samma plats som den gamla förskolan. Byggentreprenör är MVB och Starka Betongelement projekterar, tillverkar och monterar betongstomme samt kompletterande stål.

Objekt: Tegelgårdens Förskola
Byggår: 2022-2023
Ort: Ängelholm
Byggherre: Ängelholmslokaler
Arkitekt: Chroma Arkitekter
Entreprenör: MVB
Starkas åtagande: projektering, tillverkning och montage av betongstomme samt kompletterande stål.

Projektplats

Starka Betongelement

Vi erbjuder kompletta stomsystem och flexibla systemlösningar till bland annat industrier, kontor, offentliga byggnader och bostäder. Alla våra produkter är godkända för användning i Svanen-märkta hus.

Kontaktpersoner

Kontaktpersoner

Vi svarar gärna på Era frågor!

Kontakta enskilda medarbetare via kontaktuppgifter nedan eller maila till info@starka.se.
Försäljning / Projektledning
Inköp
Konstruktion
Montage
Produktion
Ledning
Adminstration
Hållbarhet
Transport/Planering