Referenser

Nockebyskogen i Bromma, Stockholm

I utkanten av Nockebyskogen, utmed Drottningholmsvägen och nära Nockebyhov villaområde, finns ett fält med historiska anor från Gustav III:s tid. Här byggs Kv. Skrönan – Nockebyskogen bestående av 6 st flerbostadshus med sammanlagt 114 lägenheter. Husen är i 4 våningar med en 5:e indragen våning, vilket ger en horisontell form som förstärker känslan av stadsvilla snarare än punkthus. Därmed smälter husen fint in i området och fungerar som en trygg länk mellan skogen och den lägre villabebyggelsen. Arkitekturen är enkel, proportionerlig och tidlös om än med en blinkning till 1930-talets funkisarkitektur som är vanligt förekommande i området.
Under 3 av husen ligger det källare
De övriga 3 husen sammanbinds med gemensamt gargeplan/källlare
Starka har projekterat, tillverkat och monterat.(isolerade massivväggar som putsas på plats, Plattbärlag, över garageplanet HDF)

Objekt: Nockebyskogen
Ort: Bromma, Stockholm
Byggherre: SKB Stockholms Kooperativa bostadsförening
Arkitekt: Brunnberg & Forshed Arkitektkontor
Entreprenör: Byggpartner i Dalarna AB
Starkas åtagande: Projektering, tillverkning och montage av betongstomme bestående av isolerade massivväggar som putsas på plats, Plattbärlag, över garageplanet HDF

Projektplats

Starka Betongelement

Vi erbjuder kompletta stomsystem och flexibla systemlösningar till bland annat skolor, industrier, kontor, offentliga byggnader och bostäder. Alla våra produkter har utgivna EPDer och är registrerade och bedömda i Byggvarubedömningen. De är godkända för användning i Svanen-märkta hus. Vi levererar enligt hållbarhetskraven för Miljöbyggnad, Leed, Breeam och Noll CO2.

Kontaktpersoner

Kontaktpersoner

Vi svarar gärna på Era frågor!

Kontakta enskilda medarbetare via kontaktuppgifter nedan eller maila till info@starka.se.
Försäljning / Projektledning
Inköp
Konstruktion
Montage
Produktion
Ledning
Adminstration
Hållbarhet
Transport/Planering