Referenser

Marinpedagogiskt Center, Malmö

Infärgad betong till kunskapscenter

Malmö Stad  har låtit uppföra Marinpedagogiskt Center vid Ribersborgsstrandens sydvästra del i Malmö. Till entreprenör Thage har Starka levererat och monterat infärgade inner- och ytterväggar i antracit samt hdf bjälklag. Det är NORD Architects som i samarbete med Grontmij International står bakom det vinnande förslaget på hur centret ska se ut. Visionerna om att skapa en känsla av att vara utomhus fastän man är inne speglar valet av de mörkgrå betongväggarna som Starka tagit fram.

Verksamheten på Marinpedagogiskt Center syftar till att undervisa skolklasser och övriga besökare i framtidens klimat- och miljöförändringar. Varje år kommer runt 20 000 skolelever och andra besökare få chansen att lära sig mer om konsekvenserna av våra ekologiska avtryck och nedskräpning.

Mer om infärgad betong

Färgning av betong sker på två sätt, antingen med hjälp av olika typer av cement och ballast eller genom inblandning av pigment vid betongtillverkning. Tack vare ett modernt system för uppvägning och dosering av färgpigment kan vi på Starka tillverka betong med jämna, vackra kulörer.

Klicka på bilderna för att förstora dem!

Objekt: Marinpedagogiskt Center
Byggår: 2017
Ort: Malmö
Byggherre: Malmö Stad
Arkitekt: NORD
Entreprenör: Thage
Starkas åtagande: Betongstomme bestående av bl a infärgade inner- och ytterväggar i betong

Projektplats

Starka Betongelement

Vi erbjuder kompletta stomsystem och flexibla systemlösningar till bland annat skolor, industrier, kontor, offentliga byggnader och bostäder. Alla våra produkter har utgivna EPDer och är registrerade och bedömda i Byggvarubedömningen. De är godkända för användning i Svanen-märkta hus. Vi levererar enligt hållbarhetskraven för Miljöbyggnad, Leed, Breeam och Noll CO2.

Kontaktpersoner

Kontaktpersoner

Vi svarar gärna på Era frågor!

Kontakta enskilda medarbetare via kontaktuppgifter nedan eller maila till info@starka.se.
Försäljning / Projektledning
Inköp
Konstruktion
Montage
Produktion
Ledning
Adminstration
Hållbarhet
Transport/Planering