Referenser

Lingenässkolan, Kristianstad

För att möta det ökade behovet av skolplatser på Näsbyområdet i Kristiastad har Lingenässkolan byggts. Skolan rymmer cirka 800 elever och 150 medarbetare. Sammanlagd verksamhetsyta är 9390 m².

Starka har varit betongstommeentreprenör

Skolan består av sex sammankopplade huskroppar, där Starka projekterat, tillverkat och monterat fyra av byggnaderna i betongelement. I de sex huvuddelarna ryms lektionssalar, fritidshemsverksamhet, matsalar, storkök, slöjdsalar, idrottshall och andra utrymmen. Lingenässkolan stod klar till höstterminen 2019.

 

 

Objekt: Lingenässkolan, Näsby
Byggår: 2019
Ort: Kristianstad
Byggherre: Kristianstads kommun
Arkitekt: Horisont Arkitekter
Entreprenör: Thages
Starkas åtagande: Starka har projekterat, tillverkat och monterat 4 st av byggnadsdelarna bestående av bl a sandwichfasader gjutna mot mönstrad yta, massiva väggar, håldäcksbjälklag samt balkonger. Vissa fasader har försetts med tele på plats eller annat material framför betongelementen.

Projektplats

Starka Betongelement

Vi erbjuder kompletta stomsystem och flexibla systemlösningar till bland annat skolor, industrier, kontor, offentliga byggnader och bostäder. Alla våra produkter har utgivna EPDer och är registrerade och bedömda i Byggvarubedömningen. De är godkända för användning i Svanen-märkta hus. Vi levererar enligt hållbarhetskraven för Miljöbyggnad, Leed, Breeam och Noll CO2.

Kontaktpersoner

Kontaktpersoner

Vi svarar gärna på Era frågor!

Kontakta enskilda medarbetare via kontaktuppgifter nedan eller maila till info@starka.se.
Försäljning / Projektledning
Inköp
Konstruktion
Montage
Produktion
Ledning
Adminstration
Hållbarhet
Transport/Planering