Referenser

Kv Murklan i Silverdal, Sollentuna

Småskaligt med barnen i fokus

Småskalighet är ett signum för kvarteret Murklan i Sollentuna, där blandade boendestorlekar gör plats för allt från singelhushåll till barnfamiljer. De 52 hemmen är moderna hyresrätter med huvudsakligen 2–4 rum och kök.

Flerbostadshusen som byggts runt en gemensam innergård är i tre våningar med en småskalig utformning. Varje bostad har en tydlig hemkänsla med egen ingång från utsidan: bostäderna på våning ett har ingång i markplan medan lägenheterna på våning två nås via entréterass med trappor ner till gården.

Tryggt för egna och andras barn

I kvarteret finns ett tydligt fokus på barn och gården blir en trygg plats för dem. Ingen biltrafik är tillåten utöver avlastning och färdtjänst. Här finns lekredskap, grönyta och samtliga balkonger och uteplatser pekar in mot gården där man enkelt kan hålla uppsikt över lekande barn.

Objekt: Kv Murklan i Silverdal
Byggår: 2019-2020
Ort: Sollentuna
Byggherre: Heba Fastigheter AB
Arkitekt: Fojab
Entreprenör: Skanska Sverige AB
Starkas åtagande: Starka projekterar, tillverkar och monterar betongstommen

Projektplats

Starka Betongelement

Vi erbjuder kompletta stomsystem och flexibla systemlösningar till bland annat industrier, kontor, offentliga byggnader och bostäder. Alla våra produkter är godkända för användning i Svanen-märkta hus.

Kontaktpersoner

Kontaktpersoner

Vi svarar gärna på Era frågor!

Kontakta enskilda medarbetare via kontaktuppgifter nedan eller maila till info@starka.se.
Försäljning / Projektledning
Inköp
Konstruktion
Montage
Produktion
Ledning
Adminstration
Hållbarhet
Transport/Planering