Referenser

Kv. Fronten, Helsingborg

Starka har projekterat, producerat och monterat infärgade sandwichväggar med sidenmatt yta och håldäcksbjälklag till detta 14 våningar höga hus i Helsingborg. Fasadfärgen är tegelröd, grafitgrå och gräddvit.

Mer om infärgade betongväggar

Betong är inte bara ett flexibelt material vad gäller byggtekniska möjligheter. Genom att kombinera bearbetning och efterbehandling av ytor med tekniker för infärgning blir möjligheterna till olika estetiska uttryck närmast oändliga.

Färgning av betong sker med hjälp av olika typer av cement och ballast eller genom inblandning av färgpigment vid tillverkningen. När det gäller cement finns två sorter att välja mellan – gråcement och vitcement. Gråcement används för att få fram olika grånyanser medan vitcement används tillsammans med olika ballaster för att få fram ljusa kulörer på betongen. Framförallt de finare delarna av ballastmaterialet är avgörande för betongens kulör.

Objekt: Kv. Fronten
Byggår: 2008
Ort: Helsingborg
Starkas åtagande: Infärgade sandwichväggar och håldäcksbjälklag

Starka Betongelement

Vi erbjuder kompletta stomsystem och flexibla systemlösningar till bland annat skolor, industrier, kontor, offentliga byggnader och bostäder. Alla våra produkter har utgivna EPDer och är registrerade och bedömda i Byggvarubedömningen. De är godkända för användning i Svanen-märkta hus. Vi levererar enligt hållbarhetskraven för Miljöbyggnad, Leed, Breeam och Noll CO2.

Kontaktpersoner

Kontaktpersoner

Vi svarar gärna på Era frågor!

Kontakta enskilda medarbetare via kontaktuppgifter nedan eller maila till info@starka.se.
Försäljning / Projektledning
Inköp
Konstruktion
Montage
Produktion
Ledning
Adminstration
Hållbarhet
Transport/Planering