Referenser

Kalvebod Brygge, Köpenhamn

Kalvebod Brygge ligger mittemot den populära Köpenhamns sommarhängen, Islands Brygge. Kalvebod Brygge har potential att vara Islands Brygges mer urbana motsvarighet och en plats för ett större spektrum av offentliga aktiviteter. Med en nära anslutning till centralstationen och Tivoli kommer Köpenhamns berömda nöjespark, Kalvebod Bølge, Kalvebod Waves, att bli ett nav som surrar med aktivitet och ger en chans för innerstaden att återfå sin anslutning till hamn.

Projektet består av två huvudtorg, som sträcker sig över vattnet och placeras med hänsyn till solljus och vindförhållanden. I söder tillåter bryggan ett flexibelt offentligt utrymme på vattnet med faciliteter för att arrangera händelser i samband med den kreativa industrin. Därför erbjuder Kalvebod Brygge en urban showcase som ger organisationer, företag, festivaler och mässor en plats längs vattnet.
Flödet av båtar som pendlar till och från vattennavet skapar också en aktiv maritim bakgrund och säkerställer anslutningen av torget till resten av staden.

Den andra torget fungerar som en oas på vattnet, vilket ger både närhet och tillgång. Detta rekreationsutrymme, med en strand, möjliggör en paus från det hektiska tempot i stadslivet, där en flytande trädgård föreslås. En maritim park där stads- och sjöliv möts.

Starka är stolt producent till alla stödmurselement, trappor och terrasseringar.

Objekt: Kalvebod Brygge, Köpenhamn
Byggår: 2018
Ort: Köpenhamn
Entreprenör: Byggros
Starkas åtagande: Stödmurselement H 800-1400 4kN

Relaterade produkter

Projektplats

Stödmurar

Vi har tillverkat stödmurselement i Ängelholm sedan början av 1980-talet. Idag är vi ledande tillverkare och våra leveranser sträcker sig över hela landet.

Kontaktpersoner

Kontaktpersoner

Vi svarar gärna på Era frågor!

Kontakta enskilda medarbetare via kontaktuppgifter nedan eller maila till info@starka.se.
Betongprodukter