Referenser

Glänningeskolan, Laholm

Bärande yttervägg – och innerväggar med grafiskt mönster av skogens alla djur

Projektet var en totalentreprenad med samverkansform och det enskilt största byggprojektet i Laholms kommun sedan Stadshuset byggdes 30 år tidigare. Konstruktionen består av en betongstomme med bärande yttervägg av betong, isolering och klimatskyddande fasadskiva. Taken är delvis av sedum, övrig yta pappbeklädnad. Intill skolan byggdes även en ny idrottshall.

Energismart byggnad

Skolan är i passivhusstandard med en bruksarea (BRA) på ca 6 390 kvm. Projektengagemang (PE arkitektur) står för skolans arkitektur som präglas av en funktionell och flexibel planlösning för verksamheten, och ett övergripande starkt energitänk som möter kraven för passivhus. Innerväggarna är försedda med grafiskt mönster på skogens djur. Mkt vackert.

Klicka på bilderna intill för att göra dem större.

Objekt: Glänningeskolan
Byggår: 2017-2019
Ort: Laholm
Byggherre: Laholmshem
Arkitekt: PE-arkitekter
Entreprenör: MVB Syd AB
Starkas åtagande: Projektering, Leverans och montage av 6 700 m² HDf. 4 500 m² Grå vägg (480 m² med grafiskt tryck). Samverkanspelare och balkar.

Projektplats

Starka Betongelement

Vi erbjuder kompletta stomsystem och flexibla systemlösningar till bland annat skolor, industrier, kontor, offentliga byggnader och bostäder. Alla våra produkter har utgivna EPDer och är registrerade och bedömda i Byggvarubedömningen. De är godkända för användning i Svanen-märkta hus. Vi levererar enligt hållbarhetskraven för Miljöbyggnad, Leed, Breeam och Noll CO2.

Kontaktpersoner

Kontaktpersoner

Vi svarar gärna på Era frågor!

Kontakta enskilda medarbetare via kontaktuppgifter nedan eller maila till info@starka.se.
Försäljning / Projektledning
Inköp
Konstruktion
Montage
Produktion
Ledning
Adminstration
Hållbarhet
Transport/Planering