Referenser

Glänningeskolan, Laholm

Bärande yttervägg – och mycket mer

Projektet är en totalentreprenad med samverkansform och det enskilt största byggprojektet i Laholms kommun sedan Stadshuset byggde för 30 år sedan. Konstruktionen består av en betongstomme med bärande yttervägg av betong, isolering och klimatskyddande fasadskiva. Taken kommer delvis vara sedumtak, övrig yta pappbeklädnad. Intill skolan byggs även en ny idrottshall.

Energismart byggnad

Den nya skolan byggs enligt i passivhusstandard med en bruksarea (BRA) på ca 6 390 kvm. Projektengagemang (PE arkitektur) står för skolans arkitektur som präglas av en funktionell och flexibel planlösning för verksamheten, och ett övergripande starkt energitänk som möter kraven för passivhus.

Skolan blev färdigställd hösten 2019.

Klicka på bilderna intill för att göra dem större.

Objekt: Glänningeskolan
Byggår: Byggstart hösten 2017. Färdigställande hösten 2019
Ort: Laholm
Byggherre: Laholmshem
Arkitekt: PE-arkitekter
Entreprenör: MVB Syd AB
Starkas åtagande: Projektering, Leverans och montage av 6 700 m² HDf. 4 500 m² Grå vägg (480 m² med grafiskt tryck). Samverkanspelare och balkar.

Projektplats

Starka Betongelement

Vi erbjuder kompletta stomsystem och flexibla systemlösningar till bland annat industrier, kontor, offentliga byggnader och bostäder. Alla våra produkter är godkända för användning i Svanen-märkta hus.

Kontaktpersoner

Kontaktpersoner

Vi svarar gärna på Era frågor!

Kontakta enskilda medarbetare via kontaktuppgifter nedan eller maila till info@starka.se.
Försäljning / Projektledning
Inköp
Konstruktion
Montage
Produktion
Ledning
Adminstration
Hållbarhet
Transport/Planering