Det började år 1930… och i år fyller vi 90 år

Yngve Persson startade sitt cementgjuteri år 1930. Det var kärva tider mellan de båda världskrigen, men Yngves uthållighet var det inget fel på. Medarbetarnas grova händer slet för företaget och tillsammans fick de igång ett cementgjuteri att vara stolta över.

Drygt 30 år senare förvärvades Lunds Cementgjuteri och företaget utökade sitt upptagningsområde till att omfatta hela Skåne. När sönerna Bengt och Thore tog över verksamheten efter sin far fick affärerna sig en rejäl skjuts. Bengt ansvarade för de nordöstra delarna av Skåne och Thore för de sydvästra.

Den första stationen för fabriksbetong togs i bruk, det byggdes en betongelementfabrik och den första automatmaskinen för betongplattor köptes in. Affärerna blomstrade och företaget växte stadigt.

Idag är koncernen en av de ledande i sin bransch och drivs vidare av en tredje generation – barnbarnen till Yngve Persson. Även de har gjort avtryck i företagets historia. 

Bland annat har verksamheter förvärvats i Ängelholm samt Arboga, den miljövänliga och populära betongplattan EcoNox har lanserats och en av de snabbaste markstensmaskinerna har installerats i vår fabrik i Strängnäs.

Trots att koncernen nu är en av de ledande i branschen, med en omsättning på cirka 500 miljoner kronor, lever Yngves och sönernas ideal kvar i företagskulturen. Starka kan därför glädjas åt en 90-årig historia av innovationsförmåga, kvalitetsiver, omsorg om detaljer och en känsla för betongen som material.

Nu bygger vi en hållbar framtid för oss, våra barn och miljön. Det är vi stolta över.