BOB Betong - En trygg och öppen stad

BOB Betong

Bob Betong är framtagen i samarbete mellan Blå Station och Starka
Design: Stefan Borselius & Thomas Bernstrand 2018

Under 2017 lanserade Blå Station den mjuka byggbara sektionsoffan Bob för inomhusmiljöer. Sedan lanseringen har Bob väntat på att få komma utomhus och möblera våra allra finaste rum: torg, parker och stadsytor under bar himmel. Med sina bulligt mjuka släta former bryter Bob Betong upp monotona och anonyma miljöer, samtidigt som stadens alla flanörer kan dra ned på tempot och skyddas mot stressande trafik. Soffan erbjuder både en inbjudande och trygghetshöjande stadsmöbleringslösning som ger en mänsklig skala med fokus på livet mellan husen. Bygg nya offentliga rum eller ge de gamla nytt liv, eller varför inte placera Bob Betong framför entréer till företag och offentliga institutioner? Bob Betong skapar nya mötesplatser i ett öppet samhälle där medborgarna får möjlighet att återerövra stadens alla rum.


Produktfakta om Bob Betong


Bob Betong tillverkas i färdiga sektioner om 250 kilo bestående av sits med ryggstöd. Upp till 9 st Bob Betong kan kopplas samman och även förankras i befintlig markbeläggning eller betongfundament för att fungera som barriär och krock-skydd. Måttet på varje sektion är 889 x 260 x 790 mm. Möbeln lanseras i en betonggrå variant, och kommer senare även att erbjudas i andra färger. Bob Betong är impregnerad för att ge en tålig och underhållsfri yta, och soffan kan även förses med klotteravvisande ytbehandling.Mer läsning


Bob – Lyftanvisning

Bob Betong

Oppo Betong

Oppo Betong är också framtagen i samarbete med Blå Station. Den ritades 2009 som en mjuk stoppad inomhusfåtölj, och har sedan dess fått en betongkusin. Den är lugn, trygg, vänlig och går ingenstans. En kompis på 450 kg, som står där man placerar den, den befolkar en öppen yta och låter dig vila när du är trött. Oppo Betong kan placeras i en trädgård, på gallerian eller i parken, den trivs både ensam och i flock.

Mer läsning


Oppo – Lyftanvisning

Läs vår presentationsfolder

I vår folder visar vi bilder och mer information om BOB Betong och OPPO Betong och vårt samarbete med Blå Station.