Referenser

Sjölunda Reningsverk, Malmö

Sjölunda avloppsreningsverk ligger i norra delen av Malmö hamn och tar emot avloppsvatten motsvarande 7 fulla badkar per sekund (ca 1350 l/s). Avloppsvattnet kommer från större delen av Malmö stad samt Burlöv och delar av Lomma, Staffanstorp och Svedala kommuner. Verket som togs i drift 1963 har cirka 300 000 personer anknutna till sig och är därmed ett av Sveriges största reningsverk.

Konstruktion av ny grovreningsanläggning.

Det byggs mycket i Malmö med omnejd och inflyttningen till kommunen och kranskommunerna är stor. Detta innebär ökad belastning på avloppsreningsverken som ställs inför nya utmaningar. Samtidigt har fokus på miljön i samhället ökat betydligt de senaste åren och högre ställda krav när det gäller miljöanpassningar är att vänta. Nu uppförs en anläggning för ny mekanisk rening. VA Syd satsar 200 miljoner kronor på nya inloppskanaler för avloppsvatten till Sjölunda avloppsreningsverk i Malmö. I projektet ingår en ny renshantering med nya gallerkanaler och nytt sandfång. Det ingår omfattande mark- och grundläggningsarbeten, byggnadsarbeten, maskin- och processarbeten, el- och styrarbeten samt vvs-arbeten. Den nya inloppsbyggnaden utförs med grundkonstruktioner och kanaler i betong.

Starka har varit med i hela projekteringen från ax till limpa. Resultatet är att vi stolt levererar rör, brunnar och andra VA-produkter i betong.

Foto: Mats Persson, Malmö

Objekt: Sjölunda Reningsverk, Malmö
Byggår: 2018
Ort: Malmö
Byggherre: VA Syd
Entreprenör: VA Gruppen AB
Starkas åtagande: Leverans brunnar och rör, 1600 mm - 2000 mm

Projektplats

Kontaktpersoner

Kontaktpersoner

Vi svarar gärna på Era frågor!

Skicka ett mail till info@starka.se eller ring vår Växel på 044-20 25 00.
VA