ÖPPETTIDER under sommaren (privatpersoner hänvisas till våra ÅF):

Södra Sandby – begränsad bemanning v 28-29 och helt stängt v 30-31 (möjlighet att registrera order finns).
Ängelholm – helt stängt v 28-31.
Strängnäs – begränsad bemanning v 28-31.

Mark & Mur

Marksten och mursten för unika trädgårdar och stadsrum

Vårt sortiment inom marksten och mursten står för valmöjligheter och kvalitet. Oavsett om det gäller den privata trädgården eller det offentliga rummet finns det ett gediget utbud och något som passar alla. Marksten, mursten, plattor, murar, dekorsten, kantstöd, trappor, miljö- och trafikprodukter, samtliga i vårt naturmaterial betong (och med några kompletterande produkter i granit).

Återförsäljare av marksten och mursten i stora delar av landet

Vårt mark- och mursortiment finner du hos våra återförsäljare, spridda över stora delar av Sverige. Hitta din närmaste återförsäljare här.

Vill du se det med egna ögon? Våra markprodukter har en lång historia och vi har flertalet referensobjekt där lyckade utemiljöer kunnat glädja både privata kunder och yrkeskunder. Här hittar du några av dem.

Läs mer

Frågor och svar

Har låtit lägga en yta med marksten Antracit 10, 233 mm där stenen innehåller en del kalkutfällningar. Har ni något klokt förslag på hur detta kan behandlas.
Har en fråga ang. marksten. För ca ett år sedan la mina föräldrar marksten på hela infarten till huset. Nu ska vi gräva ner en fiberkabel. Hur lätt är det att ta bort marksten? Hur gör man på bästa sätt? Hur lägger man tillbaka på ett bra sätt`? Tror markstenen är 7cm hög för att klara av bilen.
Hej, Jag har lagt Siena 350×60, helplatta ljusgrå 12 på min garageinfart. Min fråga är vilken tålighet den har för dubbdäck? Jag har läst på er sida om nötningshållfasthet, hållfast mm men förstår inte vad de innebär.
Har fått en oljefläck på Siena plattor (infart) – har ni några tips på hur man får bort oljan?
Hej! Jag är sugen på att beställa Villa Slät 2/3 plattor (600x400x60) för min garageuppfart. Jag vill däremot ha mindre plattor runt själva huset samt gången från gatan fram till huset. Jag undrar vad folk i allmänhet brukar beställa för detta? Finns det små plattor i Villa-serien för detta? Vad är de vanligaste måtten för dessa mindre plattor runt huset? Jag tänker mig rektangulära plattor för detta. Jag ser att den minsta plattan i Villa-slät-serien verkar vara 400x200x40 (enligt hemsidan). Jag tror att det kanske blir för stort. Vad rekommenderar ni? Tack på förhand!
Produktfamiljer

Bya-familjen

Vår Bya-sten har stått för mycket inspiration och fått många uppföljare sedan den först lanserades för över 25 år sedan. Nu har vi gjort den ännu bättre. Markstenen har fått ett mer stilrent uttryck och murstenen har en ny modern, strukturerad framsida. Nu finns också radiestenar som gör muren mer följsam, anpassad helt efter din trädgård. Läs mer

1 av 4
Produktfamiljer

Siena-familjen

Vårt välkända system med plattor, marksten, blocksten och romboid. Systemet, som för tankarna till italienska torg, bygger på 350-modulen, med minsta format 175x175 och största 1167x787 mm. Läs mer

2 av 4
Produktfamiljer

Stenmixar

Oregelbunden markbeläggning ger ett livfullare intryck. Vi har olika stenmixar med olika format färdigblandade på pall. Nyheter i år är bland annat City Stormix, en modern och spännande blandning med större format och en annorlunda ytstruktur. Läs mer

3 av 4
Produktfamiljer

Villa-familjen

Det ska vara lätt att skapa en egen stil i trädgården. Därför kompletterar vi nu med fler produkter till vår populära Villa-familj. Släta, strukturerade och skyddsbehandlade plattor i olika format och färger. För att skapa en extra trädgårdsdimension har vi också tagit fram en stilren mur till sortimentet. Läs mer

4 av 4

Inspireras – så har andra gjort

Visa alla
Parkeringsplats
Trädgårdsgång
Torgyta
Terass / Uteplats
Stödmur
Pool
Plantering privat miljö
Plantering offentlig miljö
Park
Bussyta
Mur
Kantstöd
Innergård
Gata
Garageuppfart
Gång- och cykelväg
Entré
Dekoration
Trappa

Stödmur L-stöd

Läs mer och se fler bilder

City Stormix

Läs mer och se fler bilder

Bya Mur

Läs mer och se fler bilder

Umbra Mur

Läs mer och se fler bilder

Umbra Mur

Läs mer och se fler bilder

Återförsäljare nära dig

Våra mark- och murprodukter säljs via Återförsäljare över hela landet. Våra återförsäljare är experter på Starkas sortiment och hjälper dig att hitta rätt produkt till det du eftersöker. Hitta en återförsäljare nära dig här.

Hitta trädgårdsdesigners

Här hittar du ett urval av de trädgårdsdesigners vi valt att samarbeta med. De hjälper gärna till att planera och designa din trädgård!

Kontaktpersoner

Kontaktpersoner

Vi svarar gärna på Era frågor!

Skicka ett mail till info@starka.se eller ring vår Växel på 044-20 25 00.
Mark & Mur