Mark & Mur

Marksten och mursten för unika trädgårdar och stadsrum

Vårt sortiment inom marksten och mursten står för valmöjligheter och kvalitet. Oavsett om det gäller den privata trädgården eller det offentliga rummet finns det ett gediget utbud och något som passar alla. Marksten, mursten, plattor, murar, dekorsten, kantstöd, trappor, miljö- och trafikprodukter, samtliga i vårt naturmaterial betong (och med några kompletterande produkter i granit).

Återförsäljare av marksten och mursten i stora delar av landet

Vårt mark- och mursortiment finner du hos våra återförsäljare, spridda över stora delar av Sverige. Hitta din närmaste återförsäljare här.

Vill du se det med egna ögon? Våra markprodukter har en lång historia och vi har flertalet referensobjekt där lyckade utemiljöer kunnat glädja både privata kunder och yrkeskunder. Här hittar du några av dem.

Läs mer

Frågor och svar

Har fått en oljefläck på Siena plattor (infart) – har ni några tips på hur man får bort oljan?
Hej! Jag är sugen på att beställa Villa Slät 2/3 plattor (600x400x60) för min garageuppfart. Jag vill däremot ha mindre plattor runt själva huset samt gången från gatan fram till huset. Jag undrar vad folk i allmänhet brukar beställa för detta? Finns det små plattor i Villa-serien för detta? Vad är de vanligaste måtten för dessa mindre plattor runt huset? Jag tänker mig rektangulära plattor för detta. Jag ser att den minsta plattan i Villa-slät-serien verkar vara 400x200x40 (enligt hemsidan). Jag tror att det kanske blir för stort. Vad rekommenderar ni? Tack på förhand!
Varför får jag färgskiftningar i min Bya-sten läggning?
Jag ska lägga marksten och rama in med en föröjd kantsten. Räknar med en lutning av markläggningen bort från huset som förutsättning för god avrinning. Men lutningen blir ju mot kantsten, hur undviker man att regnvatten ansamlas mot kantstenen? Vi kommer lägga platta Villa Eklusiv PRO.. Vilken kantsten rekomenderar ni då?
Vi har en sten uteplats med era byasten. För två somrar sedan började vi få vit-gråa prickar lite överallt som ser i te bra ut. Kan inte få bort dem. Jag har bilder jag kan skicka. Vill gärna ha råd på vad de kan vara och viktigare, hur vi få bort dem!
Produktfamiljer

Bya-familjen

Vår Bya-sten har stått för mycket inspiration och fått många uppföljare sedan den först lanserades för över 25 år sedan. Nu har vi gjort den ännu bättre. Markstenen har fått ett mer stilrent uttryck och murstenen har en ny modern, strukturerad framsida. Nu finns också radiestenar som gör muren mer följsam, anpassad helt efter din trädgård. Läs mer

1 av 6
Produktfamiljer

Bradstone-familjen

Bradstone är ett sortiment av plattor, cirklar och mur. Genom en särskild tillverkningsmetod har produkterna fått ett naturstenslikt utseende. Med sin skönhet och funktion verkar de i harmoni med din trädgård. Läs mer

2 av 6
Produktfamiljer

Alassio-familjen

Keramiska utomhusplattor är vackra, slitstarka och lätta att lägga. De finns i flera olika format, ytstrukturer och färger. Den här produktfamiljen har vi tagit fram tillsammans med en av Italiens ledande keramikleverantörer, som lever efter devisen att allt som görs ska ha högsta möjliga kvalitet. Vi håller med. Läs mer

3 av 6
Produktfamiljer

Siena-familjen

Vårt välkända system med plattor, marksten, blocksten och romboid. Systemet, som för tankarna till italienska torg, bygger på 350-modulen, med minsta format 175x175 och största 1167x787 mm. Läs mer

4 av 6
Produktfamiljer

Stenmixar

Oregelbunden markbeläggning ger ett livfullare intryck. Vi har olika stenmixar med olika format färdigblandade på pall. Nyheter i år är bland annat City Stormix, en modern och spännande blandning med större format och en annorlunda ytstruktur. Läs mer

5 av 6
Produktfamiljer

Villa-familjen

Det ska vara lätt att skapa en egen stil i trädgården. Därför kompletterar vi nu med fler produkter till vår populära Villa-familj. Släta, strukturerade och skyddsbehandlade plattor i olika format och färger. För att skapa en extra trädgårdsdimension har vi också tagit fram en stilren mur till sortimentet. Läs mer

6 av 6

Inspireras – så har andra gjort

Visa alla
Parkeringsplats
Trädgårdsgång
Torgyta
Terass / Uteplats
Stödmur
Pool
Plantering privat miljö
Plantering offentlig miljö
Park
Bussyta
Mur
Kantstöd
Innergård
Gata
Garageuppfart
Gång- och cykelväg
Entré
Dekoration
Trappa

City Stormix

Läs mer och se fler bilder

Siena

Läs mer och se fler bilder

Siena plattor och marksten har tagits fram med det berömda torget i italienska Siena i åtanke. Ett stort antal olika format och tjocklekar gör Siena plattor och marksten enkla att variera och anpassa.

Bya

Läs mer och se fler bilder

Bya är en klassiker som nu moderniserats. Markstenen har idag en mildare och mer stilrent uttryck, samt en tumling med något rakare kanter.

City Stormix Mönster

Läs mer och se fler bilder

Karaktäristiskt för City Stormix Mönster är ytskiktet på stenarna. Sex olika strukturer som påminner om ytor som skrapats, ristats och rollats – lodrätt, vågrätt och diagonalt. De 60 mm tjocka stenarna är körbara och passar därmed perfekt även på garageuppfarten.

Villa Exklusiv Brillians

Läs mer och se fler bilder

Villa Eklusiv Brillians är den stilrena plattan med extra behandling för att lättare motstå fläckar.

Ny inspirationsbroschyr 2019

I år lanserar vi ytterligare produkter: en ny ljusgrå nyans av vår populära Bya Mix, en ny grå-melering (grå, vit, svart) på Villa Struktur och en hörnsten till Bya Mur. Välkommen att botanisera i vår inspirationsbroschyr. Endast fantasin sätter gränserna för hur din trädgårdsdröm kan se ut.

Återförsäljare nära dig

Våra mark- och murprodukter samt fabriksbetong säljs via återförsäljare över hela landet. Våra återförsäljare är experter på Starkas sortiment och hjälper dig att hitta rätt produkt till det du eftersöker. Hitta en återförsäljare nära dig här.

Hitta trädgårdsdesigners

Här hittar du ett urval av de trädgårdsdesigners vi valt att samarbeta med. De hjälper gärna till att planera och designa din trädgård!

Kontaktpersoner

Kontaktpersoner

Behöver du komma i kontakt med en enskild medarbetare?

Inköp
Ledning
Adminstration
Kvaltiet och miljö